keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luukku 9, Pamela

Yhdeksännessä luukussa kerron Pamelasta.
Pamela tuli meille Noppiksen kanssa samaan aikaa samasta paikasta 4. huhtikuuta 2012. Silloin se oli aika äkäinen pikku poni. Ihmisen kunnioitus oli silloin vähän hakusessa. Pamelan kanssa tehtiin paljon maastakäsin harjoituksia, jotka pikkuhiljaa alkoivat auttamaan.

Kesällä alettiin opettaa Pamelalle ajoa. Se oli tosi rauhallinen ja tykkäsi tehdä uusia asioita. Ajettiin lyhyitä ja kevyitä lenkkejä, ettei mielenkiinto lopu.
Mitä lähemmäksi talvea tultiin, alettiin pidentää lenkkejä ja ajaa peruskuntoa. Pamela oli ensimmäistä kertaa Kouvolan poniravikoulussa talvella 2012. Siellä poni toimi opetusponina, ja pääsi tekemään samaa mitä muutkin ponit.
 

Vuonna 2013 käytiin ponihiiteillä, jotka meni Pamelan kanssa ihan hyvin ensimmäiseksi kerraksi porukassa juoksemisessa kilpailutilanteessa. 
© Salli

Treenaaminen jatkui, ja Kesällä mentiin ensimmäiseen viralliseen starttiin Loviisan poniraveihin. Hiitillä  Pamela oli mennyt tosi hyvin ja kilpaillut muita vastaan, mutta kun oli uusi paikka ja uusi rata, niin vähän ponia jänskätti. Poni tylsistyi jo volttaamisessa, lukuisten lähtöjen uusintojen takia. Koko alkumatka meni muita odotellessa, ja vasta takasuoralla kun muut meni ohi, niin Pamela sai vaihteen päälle. Portilla se vielä yritti kääntyä ulos, mutta maaliin päästiin hyväksytysti. 

Seuraava startti oli kuukauden treenin, ja hiittailun jälkeen Lappenrannassa. Siellä poni kulki paljon paremmin kuin Loviisassa, ollen toinen, ja ennätys parani 29 sekuntia. 

©Roosa

Mikkelissä lähdettiin kokeilemaan 80m pakilta, mutta se ei ollut oikein Pamelan hommaa.. Viimeiset rahat tuli, vaikka poni olikin pomppinut laukoilla.

Viimeisimmät startit, mitkä olivat Kouvolassa ja Lappeessa, ovat menneet hyvin. Kouvolassa neljäs 20m pakilta. Lappeessa kolmas paalulta.

Parasta tässä ponissa on ollut se, kun se tykkää juosta, ja mielummin ravaa, kuin laukkaa. On pysynyt terveenä ja kun sen voi antaa kelle tahansa ajettavaksi, eikä ole mitään ongelmaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! :)