lauantai 7. joulukuuta 2013

Luukku 4, Mitä kaikkea ponien kanssa tehdään?

Tämä luukku tulee vasta nyt, koska en ole ehtinyt tätä kirjoittaa, ja aika ei ole riittänyt koneella roikkumiseen. Mitä kaikkea Pamelan, Söpön ja Noppiksen kanssa tehdään? Suurin osa kuvista on puhelimella otettuja, jonka takia ovat huonolaatuisia..

Kesä on siitä hyvää aikaa kun pääsee uittamaan poneja. Meidän lähellä on kaksi rantaa missä voi uittaa. Toinen vähän lähempänä ja toinen vähän kauempana. Kymijoen veneranta on noin kilometrin päässä ja sinne pääsee hyvin kävelemällä tienviertä. Toinen uimapaikka onkin sitten reilusti kauempana ja sinne tietäpitkin meneminen on voi olla vähän haasteellista, koska autot kulkevat niin kovaa. Tänne ''vanhalle uimarannalle mennään siis metsän kautta, jolloin ponitkin saavat kunnon lenkin. Pamela ja Söpö tykkäävät kyllä vedestä, mutta Noppis ei meinaa astua edes varpaillaan veteen.
Me tehdään ympäri vuoden metsälenkkejä, joilla saadaan voimaa ja tasapainoa kasvatettua. Pamela kulkee metsässä yleensä vapaana ja pysyy hyvin perässä. Välillä tullaan niin vauhdikkaasti että oikein hirvittää. Metsälenkit ovat myäs hyvää vaihtelua pelkällä sileällä menemiseen. Jalat vahvistuvat ja hevonen oppii katsomaan minne jalkansa pistää.
Kesällä siis ajetaan, harrastetaan agilityä, juoksutetaan, uitetaan, tehdään metsälenkkejä ja ratsastetaan.
Kesän riemuja
Metsässä
Uittoa

Syksyllä yritetään käydä mahdollisimman paljon radalla ajamassa, kun pelto on niin märkä. Silloin myös juoksutellaan, ratsastellaan, käydään metsässä ja niin kauan kun on lämmintä, myös uitetaan.

Talvi on sitä parasta aikaa kun tulee lunta. Silloin treenaillaan ja tehdään kaikkea vauhdikasta. Talven parhautta ovat hiihtoratsastus ja pulkka-ajo (pulkka-ajosta lisää myöhemmin). Viimetalvena hiihtoratsastettiin Bellalla, mutta kun Bella ei enää ole meillä, niin tänä talvena hiihtoratsastetaan todennäköisesti Söpöllä. 
Pulkalla ajetaan yleensä Pamelaa, koska Pamela ei potki, eikä pelkää pulkkaa. Söpön kanssa ainakin viime talvena meni parikertaa narut jalkojen väliin, kun se alkoi pukitella.
Hankitreeniä mennään alkutalvesta, kun ei ole niin hirvittävän paljon lunta. Talvella ajetaan, ratsastetaa, juoksutetaan ja käydään metsässä tämän kaiken hauskan lisäksi.

Itrohypytystä
Pamela talvi 2012
Söpö talvi 2012
Irtohypytystä 80cm
Agility harjoittelua
Kevät on aika samaa mitä syksy. Käydään metsässä, ratsastellaan, juoksutellaan, ajetaan ja heti kun vesi on tarpeeksi lämmintä niin uitetaan.

Juoksutusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! :)