torstai 19. toukokuuta 2016

Motivaatio hiipuu, aika ei riitä..

Muutama huono startti alla, ja tuntuu ettei mikään mene nyt niinkuin pitäisi. Ponit laukkaa, juoksee vinoina, tai muuten vaan tuntuvat huonoilta. No, treenaaminen on taas ollut niin ja näin, kun aika, tai motivaatio, tai ponien into ei vaan meinaa riittää. Ponit pitäisi saada liikkumaan ainakin viisi kertaa viikossa, mutta kun nekään ei jaksa aina vain olla kärryjen edessä. Tokihan Karoliina käy ratsastamassa silloin kun meillä molemmilla on aikaa. Mutta ratsastaessa Söpö kiusaa Karoliina ihan 6-0 aina välillä, jonka takia Karoliina nykyään ratsastaakin mieluummin Pamelalla.
  Söpöstä varsinkin huomaa, kun sitä alkaa kyllästyttää, se on haluton liikkumaan. Viimeviikolla sen huomasi, kun viimeistelyssä se oli tosi laiska, ja niin se oli kisoissakin. Lämmittelyssä Söpö meni vielä ihan hyvin, mutta startissa poni heitti hanskat tiskiin, jäi makaamaan sekille ja oli huonon tuntuinen. Sen lisäksi poni laukkaili ja tulos oli hll. Startin jälkeen poni sai pitää pari päivää lomaa, ja eilen heitin sille kisakamat niskaan ja mentiin kokeilemaan pellolle miten meno maistuu. Söpö oli heti paljon halukkaampi liikkumaan, mutta juoksi pää ihan vinona. Otettiin vetoja sekillä ja ilman. Totesin taas että ilman on parempi ja päätin seuraavaan starttiin kokeilla ottaa kaikki ylimääräiset varusteet pois.
  Jäin ajon jälkeen miettimään vielä miksi Söpö on ajaessa niin vino. Pää on aina vasemmalla mentiin me mitä tahansa vauhtia. Sitten kun sitä yrittää suoristaa, niin poni kääntyy, edelleen vinona. Kaarteita ravatessa poni heittää laukoille, tunkee lapa edellä ulkokaarteeseen eikä ravi pyöri.
  Maaseudun tulevaisuudesta tulikin luettua juttu hevosen hampaista ja suun hyvinvoinnista, mistä tulikin mieleen, että hampaiden raspauksesta onkin aikaa. Klaritalla on myös huomattu, että sillä voisi olla piikkejä, koska syödessä se kastaa heinänsä vedessä, ja ratsastaessa, se alkaa viskellä päätä ja yrittää paeta kuolainta. Täytyykin sitten tilata raspaaja ja katsoa mitä ponit sen jälkeen sanovat..

Palataankin nyt vielä noihin huonoihin startteihin. Lahden poniraveissa jäi harmittamaan Klaritan hylky. Heti alkusuoralla kolme laukkaa, jonka jälkeen se vasta lähti ravaamaan hyvin. Lämmittelin viimekertaista vähemmän lämpimän ilman takia, ettei poni väsähtäisi starttiin. Tosin poni olisi vaatinut ainakin yhden kierroksen lisää.. Harmittaa myös sen takia, kun tämä Lahden startti oli ainoa hidas sarja nyt 2-3 kuukauteen! Ilmoitin Klaritan Kuopioon aika kovaan autolähtöön, mutta mennään nyt kokeilemaan vaan auton takaa lähtemistä ja yritetään juosta ennätyksiä.


Ja niinkuin tuolla aiemmin tuli ilmi, myös Söpö hylättiin laukoista Jyväskylässä. Söpön ilmoitin myös Kuopioon autolähtöön. Mutta jos kyyti ei onnistu, niin Söpö joutuu jäämään kotiin. Odotukset ovat eiliseen viimeistelyyn tosi hyvät, kuhan ei laukkaa! Mietin vielä ajanko Söpöä itse. Toisaalta haluaisin, mutta sitten taas riippuu siitä paljonko lähtöjen välissä on aikaa. Lämmittely pitäisi osua nappiin jotta poni olisi hyvä.


Pamela taas on ollut ravimatkojen pelastus! Isän sanoin: ''Pamela on kunnon raviponi! Aina kun se juoksee, niin tulee rahaa.'' Tottahan tuo on, ja Pamela on joka starttiin mennyt aina sekunnin kovempaa. Vaikkei sijoitukset ole olleetkaan puolenvälin paremmalla puolella, mutta Jyväskylässä se meni jo 2.54, eli ensi startissa Kuopiossa oltaisiinkin jo ennätysvauhdissa, tai sitten mennään nopeampaa, koska Pamela juoksee autolähdöissä aina paljon kovempaa. 


Tähän loppuun vielä Kuopion listat:
2 kommenttia:

 1. Tsemppiä teille! :)
  Mulla myös alkoi talvella poni kyllästymään pelkkään ajoon, mutta nyt olen liikuttanut monipuolisemmin noin 5 kertaa viikossa ja poni on taas paljon virkeämpi ja halukkaampi tekemään töitä. Ajan yleensä joka toinen päivä ja välillä peräkkäisinä päivinä, jotta se ei kyllästyisi. Vaihtoehtoisena liikuntana oon ite todennu hyväksi ratsastamisen lisäksi mm. juoksuttamisen irtona ja liinan päässää ja erilaiset agility- sekä maastakäsittely jutut. Myös ohjasajo on ollut kivaa vaihtelua ponille, vaikka se onkin ajamista mutta vain ilman kärryjä! :D

  VastaaPoista
 2. Multakin tsemppiä!
  Minulla on myös ollut ettei vain jaksaisi mennä edes hoitamaan poneja, mutta kun ajattelen kaikkia poien kanssa saavutuksia niin se saa piristämään ja menemään ajamaan. Sitten kun on päässyt ajamaan niin on aivan ihana olo!
  Agilityä ja irtohypytystä harrastan silloin tällöin, voisin ratsastaa mutta olen liian pitkä ://

  ravurinmatkassa.blogspot.fi

  VastaaPoista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! :)