keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Palaset loksahtavat pikkuhiljaa taas paikoilleen

Ihanaa kun on loma! Nyt on taas aikaa kunnolla treenailla poneja ja sen olen myös tehnyt. Söpön kanssa ei oikein tunnuta etenevän mihinkään. No, ehkä se vaan tarvitsee aikaa. Vähän kuitenkin masentaa kun kaikki startit menevät ihan pieleen. Poni ei yritä, ja laukkaa heti kun menee hyvin.
  Pamela taas muutaman viikon säännölisen ajon jälkeen on heti starttikunnossa. Alkuun ajettiin mäkiä ja otettiin vetoja ylämäkeen. Nyt kun aloin ajaa tasasella vetoja koppakärryillä, mentiin samoja vauhteja kun aikaisemmin radalla! En malta odottaa kuinka kovaa se menee sitten kilpakärryjen kanssa. Katsoin poneille seuraavaa starttia Loviisaan 27 päivä.
  Klaritan kanssa aloitettiin myös taas kunnolla kärrytreeni. Vauhdit vaan kovenee joka ajokerran jälkeen, mutta harmikseni seuraavia sopivia sarjoja on vasta elokuussa. Keretäänpähän kunnolla harjoitella ja treenata niitä ennen. Klarita on myös edennyt hirveästi ratsastuksessa! Ystäväni Liida ratsasti sillä muutamia kertoja muutama viikko sitten. Parempana ratsastajana hän sai sen tietenkin kulkemaan paremmin alhaalla kuin minä, joka on ponille tosi hyvä, kun pitäisi sen selkälihaksia ja moottoria saada kehitettyä.


Oltiin viimeviikolla Noppiksen kera Kari Vepsän opissa. Kurssi oli todella mielenkiintoinen, ja ponikin saatiin liikkumaan. Saatiin paljon hyviä neuvoja, miten saataisiin Noppis kulkemaan myös selästä, ja kuinka sitä kannattaa opettaa ja käsitellä ensin maasta. Ollaankin harjoiteltu jo jonkin verran, ja olen ihan innoissani jo siitä että Noppis juoksee ympirällä! Samoja harjoitteita tein myös muiden ponien kanssa, yritänkin myös opettaa niille että pusu tarkoittaa laukkaa. Klarita onkin jo aika hyvin tajunnut sen. Söpö tarvitsee taas enemmän keskittymisharjoittelua. Se ei saa riehua eikä huudella ihmisen kanssa, vaikkei kavereita olisikaan missään.
Tästä voisin kirjoittaa jossain vaiheessa omankin postauksen kun kerkeän jos teitä kiinnostaa?


Kuopion ravit nyt meni miten meni. Aamulla tosiaan lähdettiin kuuden aikaan ajamaan ja neljä tuntia tehtiin matkaa rekalla kolmen ponin kanssa. Polttoainetta kului liikaa, eikä menestystä pahemmin tullut. Klaritaan oli ihan hyvä viimeinen ja kakkonen, mutta olisin siltä toivonut vähän parempia vauhteja. Sitä oltiinkin treenattu pääasiassa selästä ratsastaen, joten ei mikään ihmekkään sinänsä.
 Pamela meni kymmenyksen ennätystään kovempaa, mutta se ei sitten oikein riittänyt kovien ponien seurassa, kun Pamelankin treeni oli ollut suht satunnaista.
  Söpön hermot ei kestänyt Kuopiossa. Koko ajan kauhea riehuminen päällä ja lämmityksessä sekä startissa ei ottanut vauhtia ja pomppi laukoilla. Söpöä ei kuitenkaan hylätty, mutta viimeinenhän se oli.
  Pamela oli ainut joka ei saanut mitään palkintoa. Klarita ja Söpö saivat tsemppipalkinnot, kun olivat lähdön viimeisiä. Klarita sai myös palkinnot kakkos sijasta ja minä sain fairplay palkinnon Klaritan ajosta. Ei nyt ihan turha reissu kuitenkaan!
Kiitos paljon teille jotka olette jaksaneet kommentoida postauksia! Kommentit piristävät aina! Ja anteeksi kun en ole kerennyt vastaamaan, mutta pyrin kuitenkin aina vastaamaan kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! :)