tiistai 6. toukokuuta 2014

Monté mielessä

Sunnuntaina Miina tuli käymään ja käytiin liikuttamassa Noppis ja Söpö. Minä ratsastin Noppiksella, koska Miina halusi ajaa.
  Alkumatka meni autojen merkeissä. Autoja tuli ja meni todella paljon, mutta ei nuo lujahermoiset pikkuhepat niitä pelkää. Päästiin hiekkatielle ja alettiin ravailemaan. Söpö oli tosi reippaan näköinen ja näytti menevän ihan reipasta ravia.
  Noppis meni myös todella mukavasti. Menin ilman satulaa, ja hepo tuntui todella hyvältä. Kun ponia alkoi väsyttää, se rupesi jumittamaan. Mutta kun Söpö meni edellä, sai Noppiskin uutta virtaa.
  Mentiin vanhalle uimarannalle ja Söpö kahlasi rannassa, jonka jälkeen lähdettiin kotiinpäin. Mentiin vähän reippaampaa, ja irtosi siitä Noppiksesta tölttiäkin. Se tuntuu menevän paremmin vähän lyhyemmällä kaviolla.
  Pamelan kanssa ei olla uskallettu vielä mitään tehdä, koska ei saada sille takakenkää kiinni. Sen kaviot on niin kovat, ettei niistä meinaa saada nauloja läpi. Asiaa ei myöskään auta yhtään se, että poni yrittää välttää naulaamista. Se pomppii ja nykii jalkaa aina kun saa naulan menemään edes jotenkin hyvin. Huomenna saadaan kenkä takaisin, koska kengittäjä tulee lyömään sen. Toivottavasti se myös pysyy kiinni, jotta päästäisiin treenaamaan.

  Tänään meillä kävi raspaaja. En ole varma, onko noita koskaan raspattu, mutta todella hyvin käyttäytyivät. Raspaajakin sanoi, että onpas hyvätapaisia, hyvin käsiteltyjä ja ihmiseen luottavia hevosia.
  Kukaan poneista ei loikkinut, eikä pimahtanut. Pahempia piikkejä ei löytynyt, eli hyvä purenta oli kaikilla. Noppikselta löytyi raspattavaa kuolaimen kohdalta, joka varmaan selittää kuolaimen vastustamisen oikealle käännettäessä.

  Pamela olisi tarkoitus ilmoittaa Lappeenrannan poniraveihin monté-lähtöön. Monté kurssilla poni ainakin tykkäsi ohitella, ja oli ihan innoissaan menossa mukana. Kokemusta me vaan lähdetään hakemaan noin 20 sekunnin ylisarjaan. Mutta olisihan se kiva jos poni yllättäisi ja pärjäisi. Se jää nähtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! :)