maanantai 3. marraskuuta 2014

Lisää sairaslomaa..

Alkaa hieman kyrsimään tuo hevonen.. Eikö se voi vaan parantua, eikä lisätä vammojaan. 


Viimeviikon tiistaina haettiin hepat takaisin kotiin. Noppis olisi muuten voinut jäädä vielä ratsastettavaksi, mutta oli ollut jo muutaman päivän haluton liikkumaan, joten otettiin se kotiin sairasomalle.
  Kyllä se on sen alkuperäisen oikean jalan parantanut, mutta nyt sillä on vikaa vasemmassa jalassa. Otettiin yhteyttä jo Noppista hoitaneeseen eläinlääkäriin, jokä määräsi tulehduskipulääkettä, sekä 2 kuukautta kävelytystä. 
Myös muutama kuukausi sitten häntään oudosti muodostunut haava ei parantunut sitten millään ja alkoi jo mätiä. Pyydettiin eläinlääkäri pari viikkoa sitten katsomaan sitä, ja nyt häntää on hoidettu useampi viikko. Häntäruodon päästä leikattiin jouhet pois, ja loput jouhet pitäisi pitää ylhäällä pintelillä, tai muuten irti haavakohdasta. Häntää myös pestään ja siihen suihkutetaan suojaavaa jauhespraytä. Tämän lisäksi Noppis syö vielä aamuinilloin lääkettä ruoan seassa..


Vähän huono kuva, mutta tästä näkee miten ollaan sidottu jouhet.

Tulehduskipulääke, ja sen syönnin palkintona kaurakeksi.
Viimeviikolla saatiin poneille uudet, tai oikeastaan vanhat kengät jalkaan. Taas vaihteeksi vaikeamman kanssa, Noppis sai jäädä ilman kenkiä niin, että minä vuolen kavioita parin viikon välein, että pysyvät hyvässä asennossa. Söpö palasi taas samaan vanhaan systeemiin, eli painavammat edessä ja kevyemmät takana.
 


Lauantaina kävin pitkästä aikaa ajamassa Pamelalla noin 4km lenkin. Poni oli todella hyvä! Sopivan pirteä, hieman kyttäilevä, mutta reipas ja eteenpäin pyrkivä. Suoraan sanottuna pirteä poni kirpeässä säässä! Eli täydellinen Pamela! 
  Taitaakin tämä poni lähteä ensiviikon keskiviikkona Vermoon. Kunhan nyt vaan ensin ilmoitan sen sinne.

Söpön ajoin sunnuntaina kuuden aikaan aivan pimeässä. Viritin taskulamput aisoihin kiinni, mutta eivät nekään kauas näyttäneet. Kaikki valo jäi sumuun, eikä ponista eteenpäin nähnyt kuin juuri ja juuri viisi metriä. Kaiken lisäksi lamput alkoivat reistailemaan, valojan haalistumisellä. Onneksi reitin muisti ulkoa, eikä oltu ojassa kertaakaan! Söpö taas yhtäkkiä kilahti jostain, ja näytti vähän takakavioita. Muuten poni oli suht laiska.
Poni tykkää aronioista.

Joista se saakin liilat huulet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! :)