sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Klinikalla

Torstaina saavuttiin vähän ennen kymmentä Orimattilan hevosklinikalle. Otin Noppiksen pois kopista ja taluttelin sitä.
  Ell (eläinlääkäri) pyysi kävelemään ja ravaamaan tallin edessä, mutta ei siitä mitään tullut, kun hevonen oli niin hurjalla päällä. Mentiin sisälle ja Noppikselle annettiin rauhoittavaa sen verran, että pystyi kävelemään ja juoksemaan.
  Mentiin sitten ympyrälle juoksemaan, jolla ell tarkkaili miten Noppa juoksee. Ympyrällä se arkoi selvästi oikeaa etujalkaa.
  Ympyrältä mentiin suoralle taivutuskokeisiin. Etujalkojen ylänivelten taivutuksessa ei ollut muutosta liikkeessä. Selvin reaktio oli oikean etujalan alanivelen taivutuksessa. Noppis oli ihan kolmijalkainen siinä vaiheessa.
  Taivutusten jälkeen mentiin taas talliin, jossa Noppikselta piikitettiin kintereet ja oikean etujalan vuohisnivel.
  Mentiin uudestaan ympyrälle juoksemaan, ja ell arvioi liikettä. Noppista oli hirveän vaikea saada juoksemaan ympyrää, mutta onnistuttiin siinä lopulta.
  Viimeisenä Noppis vietiin röntgeniin, johon se rauhoitettiin uudestaan. Kintereistä löytyi pientä luukasvua, (kinnerpatin alkua, mitä ei voi sanoa vielä kinnerpatiksi) jonka takia takajalkojen taivutuksesta tuli pientä reaktiota. Etujalan kuvassa ei näkynyt mitään muuta kun että kavio saisi olla pystymmässä.
  Kintereet ja oikea etujalka piikitettiin vielä uudestaan, jonka jälkeen saatiin viedä hevonen takaisin koppiin.
 
  Oikeassa etujalassa on siis niveltulehdus. Johon saatiin tulehduskipulääkettä annettavaksi iltaisin. Sen lisäksi Noppis on sairaslomalla pari viikkoa, jonka jälkeen saa alkaa pikkuhiljaa liikuttelemaan kevyesti.


Oikean etujalan piikityskohta.

Takajalan kintereen piikityskohta.

1 kommentti:

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! :)